Nieuws
Laat een reactie achter

Voordracht: Muisjes en allergie

In samenwerking met de Universiteit Utrecht wordt rauwe melk getest in een dier-model. Het betreft de melk van een Duitse biologisch-dynamische Vorzugsmelk-bedrijf: Hof Dannwisch in Horst. Zowel Asthma als allergie wordt hier getest. In dit onderzoek worden ommunologische verklaringen aangereikt, waarom multiple allergische kinderen wel rauwe melk kunnen verdragen. Kinderen en muisjes laten dezelfde resultaten zien: geen reactie op rauwe melk, wel op verhitte melk.

Van 27 tot 29 Sept 2016 vindt in California een conferentie plaats: International Symposium on Milk Genomics and Human Health. Op de laatste dag wordt een duo-presentatie gegeven ove de onderzoeksresuktaten, getiteld: Comparing the sensitizing capacity of raw and processed cow’s milk in a murine sensitization model for food allergy

door: Ton Baars, Research Institute of Organic Agriculture, Switzerland and Betty van Esch, Utrecht Institute of Pharmaceutical Sciences, Utrecht University, The Netherlands

Website van het congres: http://milkgenomics.org/2016/02/24/13th-international-symposium-on-milk-genomics-and-human-health/

 

Dit artikel komt uit categorie: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *