Nieuws
Laat een reactie achter

UK Raw milk producers van start

Vanaf Maart 2019 is in het Verenigd Koninkrijk (UK) een nieuwe boerenorganisatie van start gegaan: RMPA = Raw Milk Producers Association. Meer dan 60 aanbieders van rauwe melk hebben zich al aangesloten en binnenkort zal in samenwerking met de Engelse FSA een training voor de boeren voorbereid. Hierbij zullen zij inzicht verwerven in de risico’s op hun bedrijf die de kwaliteit van rauwe melk kunnen schaden en handreikingen krijgen om een zo veilig mogelijke rauwe melk te produceren. Ook de voordelen van rauwe melk worden duidelijk gemaakt teneinde een onderbouwd verhaal aan de klanten te kunnen vertellen. De training op 3 locaties in Engeland en Wales wordt gegeven door onder meer Dr. Catharina Berge en Prof. Dr. Ton Baars.

Een mooie kaart van de UK laat zien, waar men deze rauwe melk kan kopen. Foto- en filmimpressies van de bedrijven zijn te vinden op de website van RMPA

Foto: melkautomaat in het Italiaanse melk, waar rauwe melk wordt getapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.