Featured, Gezondheid, Melk, Rauwe melk en veiligheid
Laat een reactie achter

Rauwe melk is ‘in’

Het lijkt erop, dat de mening over rauwe melk aan het kantelen is. Binnen het onderzoek wordt steeds meer aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsvoordelen van verse, onbehandelde melk (lees: rauwe melk). In Nederland komen er aanbieders van ‘rauwe melk’ en rauwmelkse producten. Gezondheidsvoordelen worden verbonden met verhindering / vermindering van Astma en Allergieën, darmklachten en verteerbaarheid. In de discussie over de voors en tegens gaat het ook over de gevaren van het product. Overheidsinstanties die zich bezighouden met de risico-inschatting en die derhalve een signaal afgeven aan de bevolking discussiëren er intern over of de voordelen niet groter zijn dan de nadelen / risico’s. Zeker, wanneer de producent van rauwe melk zich vrijwillig onderwerpt aan allerhande productie- en hygiëneregels, dan lijkt het erop, dat de risico’s van rauwe melkconsumptie uiterst gering zijn. Een Amerikaanse microbioloog, die zelf rauwe melk drinkt, zei het anders: ‘het risico, dat mij in mijn auto wat overkomt, als ik de melk afhaal op de boerderij, is vele malen groter dan het drinken van de melk zelf.’ Duidelijker kan het soms niet verwoord worden.

Foto: rauwe melk verkrijgbaar op Hawthorne Valley farm, State New York, USA

In bijgaand Engelstalig artikel is de discussie rondom rauwe melk opgevoerd:

download article raw milk, health or hazard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.